✔ FRI FRAKT     ✔ SNABBA LEVERANSER     ✔ ÖPPET KÖP

Hettemarks

Svenska Hettemarks är en trogen leverantör av ytterjackor och ullkappor!

Hos oss på Känsla och Smak hittar du ett handplockat utbud av ullkappor från Hettemarks och dunkappor. Kvalitet och passform är toppen och ett plagg från Hettemarks står sig år efter år. Vi har varit stolta återförsäljare av Hettemarks i flera år och märket har många trogna kunder.


Svenska Hettemarks är leverantör av ytterjackor och ullkappor med kvalitet och passform i fokus. 

1944 köpte Sven Hettemarks en liten konfektionsfabrik i Gripenberg. Han köper både fastigheten och maskinerna och ger sig in i en tuff bransch. Varubristen gör att det krävs inköpskvoter för att handla hos svenska leverantörer och importtillstånd för att köpa från utlandet. Sven Hettemark har varken det ena eller det andra, men målsättningen är redan från början att tillverka kappor och ytterplagg av hög kvalitet.

Produktionen i Enköping lades ner 1982 och mot slutet av 80-talet stängs även fabriken i Italien.

1999 öppnades varumärket Hettemarks upp på nytt. Peter och Sigrid Sundinsstartade upp Hettemarks igen med kontor i Ängelholm. Hettemarks röda tråd genom hela varumärkets historia är fokus på kvalitet. Därför kan en Hettemarkskappa som syns på gatan idag, lika gärna vara ett välbevarat vintageplagg från 60-talet, som en modell ur senaste kollektionen.

Denna webbplats använder cookies.
Vi använder cookies för att anpassa innehåll och annonser, för att tillhandahålla sociala mediefunktioner och för att analysera vår trafik.