✔ FRI FRAKT     ✔ SNABBA LEVERANSER     ✔ ÖPPET KÖP

Aino

Aino är ett finskt företag med sin bas i Helsingfors. Varumärket drivs av trevliga paret Liisa och Vesa med personal. Aino har lekfulla mönster och färger på sina plagg i kombination med enkla snitt och fantastisk kvalitet. Hos oss på Känsla och Smak hittar du framförallt tunikor och klänningar från Aino.


Aino är ett finskt företag med sin bas i Helsingfors. Varumärket drivs av trevliga paret Liisa och Vesa med personal. Aino har lekfulla mönster och färger på sina plagg i kombination med enkla snitt och fantastisk kvalitet. Hos oss på Känsla och Smak hittar du framförallt tunikor och klänningar från Aino.

Aino är ett familjeägt företag som grundades 1991 av Liisa Kotilainen och Vesa Poutiainen. De har arbetat i modebranschen under större delen av sina liv, och efter att de träffades på jobbet kombinerade de sin expertis för att börja producera sin egen modelinje. Liisas livfulla färger och detaljerade hantverk var perfekt för ett klädmärke och tillsammans med Vesas affärsmannaskap uppstod Aino. Resultatet har blivit hur många bländande AINO-kollektioner som helst som har kläder med personlighet för nöjda kunder över hela världen. AINOs värderingar har inte förändrats under åren, så det är inte konstigt att många av AINOs återförsäljare så även vi på Känsla och Smak i Stockholm också är familjeägda företag.

Ainos kläder tillverkas av europeiska företag i hög kvalitet. Vi är stolta över att främja hållbar utveckling och göra ekologiska kläder som är byggda för att hålla – i linje med den urgamla nordiska designtraditionen. AINO design kan vara nordisk, men de är också finska. Detta innebär att varje design har ett underliggande tema av praktiska vardagliga genomgångar. Här i Finland är det ofta mörkt och trist månader i sträck under vår färglösa vinter. Det är därför AINOs signaturlook har ljusa och glada färger och spännande detaljer.

För att sammanfatta det: AINO är ett europeiskt klädtillverkarmärke som försöker skapa nöje och glädje i människors liv! Det finska namnet AINO kan spåras tillbaka till vårt lands antika folklore, Kalevala. AINO för detta nationella epos är en inspiration för allt vårt arbete, eftersom hon är en oberoende och självsäker ung kvinna som vänder huvudena med sin skönhet. Det är fortfarande ett vanligt namn i Finland än i dag, och det har stor personlig betydelse för AINOs chefsdesigner Liisa, eftersom det är namnet som både hennes mor och dotter har fått.

För företag som arbetar inom klädbranschen är en av de viktigaste sakerna vi kan göra när det gäller miljömässig hållbarhet att se till att våra kläder både kommer att stå emot slitage och fortsätta att se bra ut under lång tid. Det är därför AINO investerar i tyger av högsta kvalitet och stark efterbehandling. Vi gör kläder för att hålla livet ut. Vi valde namnet AINO för att representera vårt företag eftersom det förmedlade våra älskade finska rötter. I över tjugo år nu har AINO skapat otaliga vackra kollektioner av damkläder och vunnit tusentals nöjda kunder över hela världen. Under denna tid har vi vuxit från ett litet nordiskt modehus till ett varumärke i världsklass. AINO-kläder säljs nu i över 20 länder och efterfrågan ökar. Vi här på AINO är mycket glada och stolta över våra prestationer när det gäller att föra finsk design till Europa – förutom de växande marknaderna i USA och Asien.

Denna webbplats använder cookies.
Vi använder cookies för att anpassa innehåll och annonser, för att tillhandahålla sociala mediefunktioner och för att analysera vår trafik.